Project A Capella:
Voor onze nieuwbouw , A
Capella Naaldwijk, hebben we in de laatste fase Netty Werkman ingeschakeld.
Het project was de vervanging van een verzorgingshuis, waarbij wonen en zorg is gescheiden.
Netty heeft met ons de ruimtes in ruwbouw bekeken en het was inspirerend om mee te maken, hoe ze luisterend naar het verhaal van de bouw, daar als het ware al scheppend bezig is.
Passend in de nieuwbouw, de ruimte accentuerend in de 2 atria die ontstonden bij de bouw van 105 (koop/huur)woningen, heeft ze gekozen voor een aantal speelse elementen in de vorm van 10 enorme polyester vliegers.

Kroonstuk is in mijn ogen de bank in de hal, geheel gemaakt van brons.
Op de folder van de nieuwbouw stond een kind, die aan zijn moeder vroeg: “Mama wanneer gaan we weer naar oma?”.
Netty vertaalde die tekst in een gezinsbank in de hal, waarin kinderen en volwassenen uit komen.
Een geweldig project met een geweldige kunstenares. Netty, klasse!

Peter de Wit, directeur Facilitair Careyn


Rabobank en het beeld "Aandacht" van Netty Werkman.
Toen wij op zoek waren naar een geschenk dat we relaties en medewerkers bij bijzondere gelegenheden konden aanbieden viel ons oog op het werk van Netty. Het sculpture "Aandacht" verbeeldde precies wat wij als coöperatieve bank willen uitstralen. Aandacht voor de klant, in goede en slechte tijden. Aandacht voor onze medewerkers die met grote inzet en loyaliteit klaar staan voor onze klanten.

Mr. Willem J.J.Louwers AA
directievoorzitter  


In 2005 zijn de zusters van de H. Carolus Borromeus uit het klooster bij het Groot Ziekengasthuis vertrokken. Hun taak in het ziekenhuis was volbracht. Reden voor de raad van bestuur aan Netty Werkman opdracht te geven een beeld van een zuster te maken, om ons ook in de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis te doen herinneren aan hun devotie, hun toewijding en hun zorg voor de patiënten van ons ziekenhuis gedurende vele jaren.

Namens de raad van bestuur,

 Mevrouw mr. R.P.M. van der Avort-Lier MHA, secretaris raad van bestuur - juridische zaken


Museum Slager:
Een aantal bestuursleden van ons museum heeft onlangs afscheid genomen. Zij waren gedurende vele jaren zeer betrokken bij Museum Slager te 's- Hertogenbosch en een passend geschenk was op zijn plaats.

In Netty Werkman hebben wij de beeldend kunstenares gevonden die direct begreep wat wij zochten en haarfijn de sfeer aanvoelde die  wij beschreven. Zij vertaalde dat naar een tweetal prachtige beeldjes (vrouw/ man) dat zeer goed die betrokkenheid weergeeft en subtiel een link legt met het museum.
De gelukkigen ontvangers van het kunstwerk waren hier erg blij  mee.

Namens het bestuur Museum Slager , Herman G. Haarhuis voorzitter


We zochten voor de centrale ingang in appartementengebouw De Heun, met 30 zeer verschillende bewoners, een aankleding die de hal op zou fleuren en meer cachet zou geven.
Een van de bewoners kende het werk van Netty Werkman. We bezochten haar atelier.
De keus voor het beeld Progressie was snel gemaakt omdat het beeld beantwoordde aan onze visie en ook de andere bewoners waren snel enthousiast.

Netty heeft ons nauw betrokken bij de totstandkoming van dit bijzondere beeld, er was ruimte voor inspraak tijdens het ontwikkelingsproces. Voor het beschilderen van de zwierige cape heeft Netty zich laten inspireren door de omgeving waarin het complex De Heun ligt: "het Bossche Broek".
Het resultaat is een in het oog springend, sierlijk en kleurrijk  kunstwerk dat in onze hal geheel op z'n plaats is. 
Wij hebben erg veel enthousiaste reacties mogen ontvangen op "ons beeld" en dagelijks kijken wij met trots naar deze gezamenlijke realisatie. 

Maud & Marijk 

top_image